Tutustumiskierros Kaukaan eskarissa

Eskarimme omat tilat löytyvät Kaukaan koululta, joka seisoo uljaana Parkkarilankadun ja Standertskjöldinkadun kulmassa. Kaukaan koulu on perustettu vuonna 1896 ja nykyisessä rakennuksessa opinpolkua on tallattu vuodesta 1950 lähtien. Eskari on ollut koulun yhteydessä vuodesta 2009 alkaen. Sisään eskariin pääset sisäpihalta, Standertskjöldinkadun puoleisesta ovesta. Siispä tervetuloa tutustumiskierrokselle oppimisympäristöömme.

image

Eskarin ovesta sisään astuessasi kävelet vain portaat ylös ykköskerrokseen ja pääset ns. kuraeteiseen, johon riisumme kengät ja sateisina päivinä sadevaatteet ja saappaat.

image

Sen jälkeen voi siirtyä eskari- ja alkuopetuskäytävälle, josta löytyvät niin eskarin kaksi luokkatilaa kuin ykkösluokat ja yksi kakkosluokkakin. Jokaiselle lapselle on oma nimikoitu naulakkopaikka vaatesäilytystä varten.

image

Käytävä muuntuu tarvittaessa myös esim. pelikentäksi, temppuradaksi tai vaikka majaleikkipaikaksi. Siellä voi myös tutkia luontonurkasta löytyviä käärmeennahkoja ja ötököitä.

image

Eskarin omissa luokissa on mahdollisuus monenlaisiin leikkeihin, peleihin ja ajanviettoon. Ovelta lukien lähimmässä luokkaan on kerätty paljon pelejä, mm. kortti-, pala-, oppimis- ja lautapelivalikoimasta löydät varmasti juuri sinulle sopivan.

image image

Välineet taiteilua, muovailua ja piirtämistä varten ovat myös kätevästi käden ulottuvilla. Maalaamiseen tarvitset vesivärejä, siveltimiä ja vesikuppeja, jotka löydät kaapista muiden taiteiluvälineiden välittömästä läheisyydestä.

image

Matikkapelejä ja -materiaaleja on meillä kokonainen hyllyllinen. Ei muuta kuin kokeilemaan, laskemaan ja pelaamaan.

imageimage

Toisessa luokassa sinulla on mahdollisuus leikkiä kotia ja kauppaa. Lisäksi rakentelulle, auto- ja ritarilinnanleikille on oma paikkansa. Lisäksi täällä sijaitsee myös leppoisa ”kirjasto”, jossa voit löhöillä sohvalla tai nojatuolissa kirjaa selaillen. Musisointia varten meillä on piano, rytmisoittimia ja kanteleita.

imageimageimage

Eskarista eteenpäin jatkettaessa eteen tulevat siis ekaluokat ja tokaluokka. Ainakin ekaluokat tulevat eskareille vuoden kuluessa tutuksi, sillä opimme ja leikimme yhdessä ekaluokkalaisten kanssa ainakin kerran viikossa. Eskareiden wc-tilat sijaitsevat kellarikerroksesta. Koulun muita tiloja käytämme tarpeen mukaan, eniten varmasti koulun ruokalaa ja liikuntasalia sekä kirjastoa.

imageimage

image

Koulun pihalla on oma eskarin nurkkaus, jossa käytössä ovat hiekkalaatikko, keinut ja kiipeilyteline. Remonttia odottava muu koulun piha-alue on toki tilanteen mukaan käytettävissä sekä eskarin omille että koululaisten kanssa yhteisille leikeille ja peleille.

image image image

Osaksi oppimisympäristöämmme on luettavissa myös Kisapuiston alue ”peikkometsineen”, hiihtolatuineen, kenttineen ja jäähalleineen. Aikaisin aamulla, ennen klo 7 ja iltapäivällä klo 16 jälkeen sekä eskarin loma-aikoina hoitoa tarvitsevat lapset pääsevät tutustumaan Parkkarilankatu 47 sijaitsevan päätalon sisä- ja ulkoleikkimahdollisuuksiin.

Tutustumiskierroksemme päättyy tällä kertaa tähän. Ensi viikolla tavataan!